eke naam

Hoe het begon
Ik startte mijn kookcarrière in een kleine kombuis van een klassiek zeiljacht op de Middellandse Zee en de Caraïben.
Na een aantal jaren ben ik voor mijzelf begonnen met een restaurant in het zuiden van het land. Daarna volgden cateringbedrijf Eke Kookt en Boerenjongens eetwinkel, een delicatessenwinkel en traiteur in Amsterdam.

Creatief in de keuken
Omdat het creatieve aspect van koken me erg aanspreekt ben ik mij in de afgelopen tien jaar steeds meer gaan toeleggen op foodstyling, receptuurontwikkeling en het schrijven van kookboeken.

Koken en wetenschap
Ook ben ik gefascineerd door de wetenschap achter het koken. Met fysisch chemicus Jan Groenewold ben ik daarom in 2005 Cook & Chemist begonnen. Ons doel is om met cursussen, lezingen en publicaties wetenschappelijke kennis over voedsel en eten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Culinaire communicatie
Mijn studie communicatiewetenschap en mijn kookkennis vallen samen in mijn nieuwste activiteit: culinaire communicatie. Met tekst, beeld en receptuur geef ik vorm aan culinaire concepten. Dat kan een kookboekje zijn voor een jamfabrikant, maar ook een serie kookfilmpjes voor een producent van keukenapparatuur.
   
     
     
homepage