b5
b3
b2
  r
  Culinaire concepten vertaal ik naar inspirerende recepturen. Door mijn werk als foodstylist, weet ik hoe belangrijk het is om bij receptuurontwikkeling rekening te houden met de uitstraling van de gerechten op beeld. Textuur, kleur en vorm zijn essentieel, ik zorg voor speelse en aantrekkelijke gerechten.

Klik op bovenstaande links en bekijk de uitwerking van de van de concepten in receptideeën.
bes1 home
  Culinaire productie ‘Happinez’, april 2013

Opdracht:
Maak voor elke type dosha een ontbijt- lunch en dinergerecht waarvan
je goed in balans blijft.

Uitwerking:
Pitta in balans houden met:
Ontbijt: smoothie van amandelmelk en vers sinaasappelsap met tapioca
parels, munt en zwarte bessen
Lunch: Couscoussalade met rauwkost en mozzarella
Diner: Biryani rijst met gemarineerde tempeh

Vita in balans houden met:
Ontbijt: Kruidige havermoutpap (warm) vers fruit
Lunch: Risotto soep van tarwe met Hollandse bladspinazie en feta
Diner: Milde curry van zoete aardappel, ei en kousenband

Kapha in balans houden met:
Ontbijt: Warme wortel-gember muffins met granaatappel
Lunch: Pittige Indiase lauwarme linzensalade met geroosterde bloemkool,
rode en groene chilipeper en champignons met in groentebouillon gestoofde andijvie.
Diner: Krokant geroosterde polenta vormpjes (in de oven dus zonder vet)
met gevulde koolrabi’s en salsa verde